Over Eurobottle

Eurobottle is in 1994 gestart met de verkoop van sport bidons welke voornamelijk voor promotionele doeleinden worden gebruikt. Begonnen met 150 stuks voor de lokale fietsen winkel, is Eurobottle in bijna 20 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale organisatie waar jaarlijks enkele miljoenen bidons de weg naar haar klanten vinden.

Eurobottle beschikt over een trouwe internationale klantenkring, bestaande uit producenten van sportvoeding, promotiebureaus en sportverenigingen en –bedrijven. Met vertegenwoordigingen in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk is Eurobottle in een aantal gevallen vaak dicht bij de markt aanwezig.

De basis van het succes van Eurobottle is altijd de kwaliteit van het product, de bidon, geweest. Kwaliteit stond altijd voorop bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Dit is tot op de dag van vandaag nog immer zo en bij Eurobottle zijn wij er van overtuigd dat dit ook de enige mogelijkheid is om op lange termijn een geloofwaardige partner te zijn voor de verkoop en levering van uw bidon.

Om de kwaliteit van deze producten te waarborgen is Eurobottle altijd uiterst kritisch in de selectie van al haar toeleveranciers. Om dit kracht bij te zetten heeft Eurobottle in 2006 besloten om haar vaste toeleverancier Flestic over te nemen. Flestic is producent van kunststof verpakkingen en al vanaf het prille begin dé producent van de bidons van Eurobottle. Door op deze wijze de productie volledig in eigen beheer te nemen, kan Eurobottle zowel de kwaliteit als de continuïteit van haar producten blijvend garanderen.

Eurobottle is gevestigd in Dronten. Op dezelfde locatie als waar Flestic al ruim 25 jaar haar zetel heeft. De locatie heeft een afmeting van ca 7.000 m2 en ligt aan de Pioniersweg. Deze naam sluit nauw aan bij de wijze waarop Eurobottle zich laat typeren. Eurobottle mag zich met recht een echte pionier noemen als het gaat om de ontwikkeling van de markt voor bidons. Als één van de eerste spelers op deze markt is zij in belangrijke mate verantwoordelijk voor het laten uitgroeien van de bidon tot een onmisbaar onderdeel van de uitrusting van elke sporter. Van gelegenheidssporter tot professional.

De kwaliteit van onze producten komt tot uiting in de functionaliteit van de bidon: makkelijk te gebruiken en te onderhouden, altijd lekdicht, zelfs na intensief gebruik en vele vaatwasbeurten. Tegenwoordig wordt de kwaliteit van de bidons vooral ook bepaald door de veiligheid van het gebruik ervan in de zin van het contact van de bidon met het product wat er in zit zoals water of sportdrank. De door Eurobottle gebruikte kunststoffen en productie processen mogen in geen enkel opzicht een gevaar opleveren voor de gezondheid van de gebruiker. Om dit te waarborgen maakt Eurobottle uitsluitend gebruik van materialen welke geschikt zijn voor het in contact komen met levensmiddelen conform de meest recente Europese wetten en regelgeving EG 1935/2004 en EG 2023/2006. De eindproducten hebben vervolgens zeer intensief testprogramma doorstaan in externe laboratoria om de veiligheid van deze producten aan te tonen. De productie omgeving beschikt over een ISO9001:2008 en ISO22000:2005 certificering.

Eurobottle is evenals Flestic onderdeel van de Eurobottle Flestic Holding. Bij Eurobottle en Flestic werken dag in dag uit circa 50 mensen aan het belangrijkste doel van de organisatie, namelijk een tevreden klant. 5 Dagen in de week, 24 uur per dag worden met behulp van 65 productie machines vele producten vervaardigd.